Η ετερόκλιτη εξωτερική πολιτική & ο Ν. Χριστοδουλίδης

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ
Twitter: @tsangarisp

Είδαμε τις προάλλες, τον Νίκο Χριστοδουλίδη, Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, να συναντάται με τον Αμερικανό ομόλογό του, Michael Richard Pompeo. 
Αναμφισβητήτως ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση με πολύ αξιόλογη πολιτική προέκταση και σημασία. 
Το State Department, από τις λίγες φορές, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία χαιρετίζει, μεταξύ άλλων, «την υπογραφή δήλωσης προθέσεων για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ασφαλείας», η οποία «…θα προωθήσει τα κοινά συμφέροντα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και στα σύνορα και στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας».
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης όμως, ίσως, να πρέπει να είναι εκείνος ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα πρέπει να διορθώσει και την ετερόκλιτη -και εν πολλοίς συγχυσμένη- Εξωτερική πολιτική της Κύπρου, η οποία για πολλά χρόνια κινείται σε μια θολή πορεία, σχοινοβατεί, μεταξύ Ανατολής και Δύσης. 
Ενδεχομένως, η πορεία και ένταξη στο ΝΑΤΟ να είναι μια επιλογή που θα ξεκαθαρίζει το σκηνικό άπαξ και δια παντός αλλά παράλληλα θα σηματοδοτεί και μια καινούργια πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.    
Τ.Π. 
(Δημοσιεύτηκε στην Brief.com.cy – 11/11/18)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s