Έλα ρε!! (Λιμάνι, αχθοφόροι)

«Με χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή 16/9) απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (και παρά την αρχική πρόταση) η κυβέρνηση αύξησε κατά 500 χιλιάδες ευρώ το «φιλοδώρημά» της προς τους υπαλλήλους των αδειούχων αχθοφόρων. Εν ολίγοις, αντί να αποζημιώσουν τους 62 εργαζομένους οι εργοδότες τους αδειούχοι αχθοφόροι, θα πληρώσει το κράτος από το δημόσιο ταμείο, παρότι δεν είχε ούτε έχει καμία επαγγελματική σχέση μαζί τους. Οι αδειούχοι αχθοφόροι, οι οποίοι ήδη έλαβαν από την Κυπριακή Δημοκρατία 20 εκατ. ευρώ για την ανάκληση των αδειών τους και τους επόμενους μήνες αναμένεται τα πάρουν άλλα 7-8 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν στο κράτος μέχρι να αναλάβουν οι ιδιώτες επενδυτές, αρνήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Μεταφορών να αποζημιώσουν οι ίδιοι τους υπαλλήλους τους ως αποτέλεσμα της κατάργησης του επαγγέλματος. Έτσι, ύστερα από τις απειλές για απεργιακές κινητοποιήσεις, το κράτος ενέδωσε στις απαιτήσεις όχι μόνο των αχθοφόρων, αλλά και των υπαλλήλων τους, καταβάλλοντας 1,5 εκατ. ευρώ αντί του 1 εκατ. που ήταν η αρχική πρόταση.»

Αυτό έγραψε χθες (17/9) ο ΠΟΛΙΤΗΣ, υπό τον τίτλο «Ενέδωσε το Κράτος στους αχθοφόρους».

Ο Υπουργός, Μάριος Δημητριάδης, με γραπτή απάντησή του, μας είπε πως μέλημα της κυβέρνησης είναι η εργατική ειρήνη (άρα όντως ενέδωσε στις απειλές των αχθοφόρων) και ότι δεν θεωρεί υπερβολικό το ποσό αποζημίωσης.

Μα αγαπητέ μου, εδώ δεν εγείρεται θέμα μόνο για το ποσό  αλλά κυρίως κατά πόσο η Κυβέρνηση έπρεπε να αποζημιώσει υπαλλήλους άλλων!!!!

Δηλαδή εάν αύριο κλείσει μια εταιρεία, θα αποζημιώσει η Κυβέρνηση τους υπαλλήλους της;

Αλλά είπαμε. Όποιος παίξει πουρού έξω από τη Βουλή και το Προεδρικό γίνεται η δουλειά του…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s