ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ: Προς Φωκαίδη το Ανάγνωσμα…

Αγαπητέ Υπουργέ, ως νέος και σύγχρονος άνθρωπος, προσέξαμε ότι προβαίνετε σε αλλαγές που αποτελούν μάλλον αναχρονισμό, παρά εκσυγχρονισμό του καθεστώτος της Εφεδρείας.

Τι σας εισηγούμαστε:

  • Οι έφεδροι δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν 24ωρες και 48ωρες ασκήσεις, πέραν ενδεχομένως κάποιων Σωμάτων Ειδικών Δυνάμεων.
  • Οι Έφεδροι θα έπρεπε να προσκαλούνταν, μια φορά τον μήνα, να προσέρχονται στα Πεδία Βολής της περιοχής τους, να εξασκούνται στην σκοποβολή, και να φεύγουν να επιστρέφουν στις δουλειές τους.
  • Δηλαδή, τι πιο ωραίο πράγμα, να γνωρίζω ότι πχ την τάδε ημέρα το Πεδίο Βολής της περιοχής μου θα λειτουργεί από τις 6 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και να πηγαίνω ό,τι ώρα θέλω εντός της συγκεκριμένης ημέρας, να κάνω το σεμινάριό μου, μετά την βολή μου και να πηγαίνω στην δουλειά μου;
  • Επίσης μια φορά τον χρόνο να καλούνται οι Έφεδροι για να τους υποδειχθούν τα σημεία συγκέντρωσης ή οι θέσεις μάχης τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό χρειάζεται, και όχι όλες αυτές οι πελλάρες που γίνονται για να δικαιολογούνται οι μισθοί των Αξιωματικών και οι προσφορές για ψωμιά, φαγητά, χυμούς κτλ. Έτσι εξοικονομείται και χρήμα και χρόνος. Και για το κράτος αλλά και τους Έφεδρους, τις επιχειρήσεις, το παζάρι. Και κυρίως γινόμαστε και ως Έφεδροι και πιο αποτελεσματικοί.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s