Μπλοκ 2 χρόνια σε όσους δεν ενταχθούν στο ΓΕΣΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ
Twitter: @tsangarisp

Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές προσπαθειών οργανωμένων συνόλων για μπλόκο σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προωθούνται προς το συμφέρον των πολιτών αλλά ενδεχομένως να συγκρούονται με τα συμφέροντα και κεκτημένα των πρώτων.

Η Κυβέρνηση οφείλει και έχει υποχρέωση να προστατεύει τα συμφέροντα όλων των πολιτών, όλων των επαγγελματιών και όλων των οργανωμένων συνόλων. 

Ωστόσο σε περιπτώσεις όπου τα συμφέροντα συγκρούονται, η Πολιτεία θα πρέπει να σταθμίσει το ευρύτερο καλό του απλού πολίτη και φορολογούμενου. 

Εάν το συμφέρον του πολίτη είναι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ -που είναι- τότε η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει -να εξεύρει τους τρόπους- ώστε το ΓΕΣΥ να εφαρμοστεί όπως συμφωνήθηκε ομόφωνα στην Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Την ίδια ώρα, η Πολιτεία, έχει το δικαίωμα -και πρέπει- να είναι αυστηρή, προς όλους όσους προσπαθούν να σταματήσουν μεταρρυθμίσεις προς όφελος του πολίτη. 

Δικαιωματικά μεν γιατροί μπορεί να επιλέξουν την μη ένταξή τους στο ΓΕΣΥ. 

Δικαιωματικά όμως επίσης μπορεί και η Πολιτεία να αποκλείσει την ένταξη στο ΓΕΣΥ -για περίοδο δυο ετών ή «χ» χρονικού διαστήματος- όσων ιατρών είναι ήδη εγγεγραμμένοι (από το Ιατρικό Συμβούλιο) και επιλέξουν να μην στηρίξουν την προσπάθεια αυτή που θα καταβάλει το Κράτος και οι Πολίτες.

Θα μπορούσε βεβαίως κάποιος να υποστηρίξει ότι «τιμωρητικές» αποφάσεις δεν θα ήταν προς το συμφέρον ενός καλού ΓΕΣΥ αφού θα περιορίσει για δυο χρόνια ή για το «χ» χρονικό διάστημα την ένταξη περισσότερων ιατρών στο σύστημα. Ωστόσο από την άλλη το Κράτος κάποτε θα πρέπει να τολμήσει και να φανεί αποφασιστικό σε θέματα που κρίνονται ότι εφαρμόζονται για το γενικό καλό. 
Τ.Π.
(Δημοσιεύτηκε στην Brief.com.cy – 13/1/19)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s