Μισό ΓΕΣΥ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ
Twitter: @tsangarisp

Είναι τουλάχιστον επιπόλαιο, να βρισκόμαστε μόλις μερικούς μήνες πριν την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) και μια προς μια οι ιατρικές οργανώσεις να τοποθετούνται αρνητικά για το Σύστημα. 

Είναι τουλάχιστον πρόχειρο, να αρχίζει υποτίθεται το ΓΕΣΥ τον Ιούνιο του 2019, αλλά να μην έχουν εικόνα οι Πολίτες ποιος συμμετέχει τελικά σε αυτό το Σύστημα, εάν θα συμμετέχουν οι Ιδιωτικές Κλινικές, πόσα θα πληρώνουμε, αν θα πληρώνουμε επιπλέον και αν τελικά το ΓΕΣΥ θα κοστίζει στον φορολογούμενο όσα αρχικά του είπαν. 

Είναι τουλάχιστον ερασιτεχνικό, να είμαστε κυριολεκτικά στο παρά ένα και να υπάρχουν τόσες πολλές ακόμη εκκρεμότητες για την πλέον δαπανηρή πρόνοια που καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει. Τα ερωτήματα πολλά και χωρίς απαντήσεις: Καταργούνται οι ασφάλειες; Θα χρειάζονται οι ασφάλειες; Θα επιλέγουμε όντως τον γιατρό που θέλουμε; Θα και θα και θα, πολλά. Δυστυχώς όμως οι απαντήσεις αγνοούνται. Και εάν ακόμη κάποιες δεν αγνοούνται, είναι αίολες. 

Ο Υπουργός Υγείας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και η Παγκύπρια Συντεχνία Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) θα πρέπει να σοβαρευτούν και να τοποθετηθούν και να μας απαντήσουν τα πιο πάνω αλλά κυρίως να μας πουν: 

Θα έχουμε ΓΕΣΥ; Και αν ναι, θα είναι συμφωνημένο από όλους; Ή θα έχουμε μισό ΓΕΣΥ, εσύ φορολογούμενε πλήρωνε και βλέπουμε…; 
Τ.Π.
(Δημοσιεύτηκε στην Brief.com.cy – 23/12/18)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s