Αναστασιάδης: Ας μου βρει ο Ακκιντζί μια Ομοσπονδία στον κόσμο που να προνοούνται όσα ο ίδιος αξιώνει

ΠτΔ – Εγκαίνια Σωματείου.
//
PoR – Assoc

– Αν ο Ακκιντζί αποχώρησε για μια ιστορική αναφορά, τι πρέπει να κάνω εγώ με τις παραβιάσεις της Τουρκίας

– Δεν είναι δυνατόν το 2017 να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του 1960


Μέσα σε τρεις παραγράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσίασε το στίγμα της παρούσας κατάστασης πραγμάτων ως προς την διαδικασία των διαπραγματεύσεων αλλά και το πόσο περίπλοκα είναι τα πράγματα λόγω των εξωπραγματικών αξιώσεων της τουρκοκυπριακής πλευράς αλλά και των παιγνίων της Άγκυρας.  

Ο Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων του Σωματείου Κέδρος Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, στον Κοτσιάτη, την Κυριακή 23 Απριλίου, φρόντισε να στείλει ισχυρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, τα οποία συνοψίζονται σε τρεις προτάσεις:

Α/ Ας κατονομάσει ο τ/κ ηγέτης μια Ομοσπονδία στον κόσμο που να προνοούνται όσα ο ίδιος αξιώνει,

Β/  Δεν είναι δυνατόν το 2017 να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του 1960

Γ/ Αν ο Ακκιντζί αποχώρησε για μια ιστορική αναφορά, τι πρέπει να κάνω εγώ με τις παραβιάσεις της Τουρκίας

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, ξεπεράσαμε προβλήματα. Παρά ταύτα υπάρχουν ακόμα δυσκολίες. Υπάρχουν προβλήματα και είναι με βαθιά λύπη πραγματικά που ακούω κάποιους και πιο συγκεκριμένα τον φίλο και συμπατριώτη μου Μουσταφά Ακκιντζί να με καλεί να κατανοήσω τί είναι ομοσπονδία. Η απάντηση μου είναι μια: μακάρι και ο ίδιος να έχει την ορθή αντίληψη της ομοσπονδίας. Μακάρι και ο ίδιος εις όσα προβάλλει να μου βρει ένα παράδειγμα ομοσπονδίας όπου γίνονται αποδεκτά τα όσα αξιώνει για την κοινότητα του. Και αν υπάρχει έστω και ένα κράτος, ομόσπονδο κράτος που να προνοεί ανάλογες αξιώσεις, είμαι έτοιμος να αποδεχθώ την όποια λύση, τη λύση εκείνη».

Ενώ μετέπειτα, σημείωσε ο Νίκος Αναστασιάδης ότι «υπάρχουν θέματα αρχής, υπάρχουν οι περιορισμοί τους οποίους δεν μπορείς να υπερβείς διότι δεν θα έχεις ένα λειτουργικό κράτος, δεν θα έχεις ένα βιώσιμο κράτος, δεν θα μπορείς να λειτουργήσεις την επομένη και το παράδειγμα του 1960 δεν είναι δυνατόν να το ακολουθήσουμε το 2017».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις ενέργειες της Άγκυρας, ρίχνοντας ωστόσο και το γάντι στον Μουσταφά Ακκιντζί, λέγοντας συγκεκριμένα: «Αναφέρθηκα σε δυσκολίες, δυσκολίες που γίνονται ακόμα μεγαλύτερες γιατί δυστυχώς την ώρα που συζητούμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, την ώρα που ο ίδιος ο φίλος μου – και δεν φοβούμαι να το λέω- εγκαταλείπει τις συνομιλίες, έστω από ένα σφάλμα για μια ιστορική αναφορά που είναι ένα ιστορικό γεγονός, τί θα πρέπει να πράξω εγώ όταν αυτοί που θέλουν να είναι οι εγγυητές μας είναι εκείνοι που σήμερα παραβιάζουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.»

Τσαγγάρης Παναγιώτης
Twitter: @tsangarisp 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s