ΚΥΠΡΙΑΚΟ – 5 Σημεία και 1 σχόλιο: Που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ twitter: @tsangarisp

1/ Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως είναι έτοιμος για συνέχιση του διαλόγου απ εκεί που σταμάτησε στο Μοντ Πελεράν. Δηλαδή, να συζητηθούν και να συμφωνηθούν τα κριτήρια του Εδαφικού, να αποτυπωθούν σε Χάρτ και τότε η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη να δώσει ημερομηνία για την Πολυμερή. 

2/ Επίσης η ε/κ πλευρά θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει σε άλλα 2 επίπεδα: α. Στις εκκρεμότητες των άλλων 4 Κεφαλαίων και β. Στα επί μέρους ζητήματα της λύσης (τι γίνεται την 1η μέρα, τα οικονομικά της λύσης), τα οποία και αυτά θα πρέπει να συμφωνηθούν πριν την λύση. 

3/ Ο Μουσταφά Ακκιντζί παραμένει αδιάλλακτος και ταμπουρώθηκε πίσω από τις σκληρές θέσεις για συζήτηση Εδαφικού, Εκκρεμοτήτων και Εγγυήσεις σε Πολυμερή Διάσκεψη. 

4/ Ο Έιντε μετά και τις πρώτες επαφές σήμερα (28/11) με τους δυο ηγέτες δήλωσε πως “δεν πιστεύω ότι θα είναι εύκολο πράγμα η επανέναρξη των συνομιλιών“.

5/ Η Τουρκία δια του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς (σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου) απαντώντας σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ελπίδα για λύση εντός του 2016. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στο 2017 είπε. Επανέλαβε τις θέσεις της Άγκυρας λέγοντας πως “σημασία για την Τουρκία έχει η εκ περιτροπής προεδρία, η ισότητα των δύο πλευρών στη διοίκηση και η διαφύλαξη του καθεστώτος εγγυητριών”.

6/ Σχόλιο: Με εμμονή σε καθεστώς Εγγυήσεων, λύση αγαπητοί μου γιοκ!!! Τόσο απλά!!! Προσωπικά το ξανάγραψα πάμπολλες φορές: Λύση που να δίδει το δικαίωμα της Τουρκίας να έχει λόγο και ρόλο στην Κύπρο ΔΕΝ μπορεί να θεωρείται λύση.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s