Σε 10 Σημεία: Η νέα εποχή για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το COPY – PASTE και το ΚΥΠΕ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ 
Twitter: @tsangarisp

  1. Εάν διερωτάστε γιατί διαβάζετε πανομοιότυπες ειδήσεις σχεδόν σε όλες τις Ιστοσελίδες, τότε η απάντηση είναι η εξής:
  1. Σχεδόν όλες οι Ειδησεογραφικές Ιστοσελίδες λαμβάνουν τις ειδήσεις τους από το ΚΥΠΕ – Δηλαδή από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ).
  1. Το ΚΥΠΕ διαθέτει συνδρομητική υπηρεσία και ο κάθε συνδρομητής μπορεί να χρησιμοποιήσει τα τηλεγραφήματα του ΚΥΠΕ σε αναδημοσιεύσεις.
  1. Στην ουσία σχεδόν όλος ο κόσμος στην Κύπρο διαβάζει ΚΥΠΕ…
  1. Πλην κάποιων εξαιρέσεων, όπου ιστοσελίδες έχουν πρωτογενή θέματα, με δικές τους ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις. Κατά πλειοψηφία αυτές οι Ιστοσελίδες είναι οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των υφιστάμενων Ομίλων ΜΜΕ που κυκλοφορούν και σε έντυπα.
  1. Το ΚΥΠΕ προχώρησε με αναβάθμιση της Ιστοσελίδας του και πλέον λειτουργεί και ως ειδησεογραφικό πόρταλ για όλο τον κόσμο, συνδρομητές και μη. Η διαφορά είναι πως η λεπτομερής είδηση προσφέρεται μόνο στους συνδρομητές αλλά για το κοινό αυτό ίσως να μην έχει και τόση σημασία αφού στην Ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ μπορεί να αναγνώσει το ρεζουμέ της είδησης σε 5 γραμμές.
  1. Το πλεονέκτημα του ΚΥΠΕ έναντι των άλλων είναι πως ακολουθεί αυστηρώς τον Κώδικα Δεοντολογίας, είναι αμερόληπτο και προσφέρει την είδηση, στεγνά και καθαρά χωρίς «χρωματισμούς» και χωρίς «κατεύθυνση».
  1. Με την κίνηση του ΚΥΠΕ, να αναβαθμίσει την Ιστοσελίδα του, ουσιαστικά σηματοδοτείται και μια νέα εποχή για τα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
  1. Μετά του «μπουμ» των τελευταίων ετών, όπου κάθε μέρα ξεφύτρωναν Ιστοσελίδες, το κοινό άρχισε να γίνεται πιο επιλεκτικό και πιο αυστηρό στις επιλογές του.
  1. Η κατάληξη αυτής της νέας περιόδου που αρχίζει, θα είναι να κλείσουν ή να αδυνατίσουν οι Ιστοσελίδες που στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτα στο κοινό, πλην copy-paste από ΚΥΠΕ. Θα επιβιώσουν μόνο οι Ιστοσελίδες που μπορούν να προσφέρουν στον αναγνώστη πρωτογενή θέματα, απόψεις, άρθρα και αναλύσεις από έμπειρους δημοσιογράφους.

Υγ. Την ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ μπορείτε να την επισκεφτείτε στο: www.cna.org.cy

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s