Τα “πατσιαρίσματα” της πολιτικής νομενκλατούρας…

Το να συντηρείς 39 Δήμους δεν είναι μόνο απλώς Κατεστημένο, αλλά η επιτομή του Κατεστημένου. Όλοι αυτοί οι δήθεν αντι-νταβατζήδες του Κατεστημένου τι κάνουν; …Στο τέλος είτε δεν θα γίνει απολύτως τίποτα, είτε θα γίνει άλλο ένα πατσιάρισμα ως παρακάτω… Όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και 50 χρόνια σε αυτό το σαράβαλο κράτος.


tsaggaris BWΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ
Έχει μεγάλη πλάκα τελικά να θέλει κάποιος να ασχοληθεί στα σοβαρά με κάτι μέσα σε αυτό το σαράβαλο κράτος… Γιατί; Μα διότι ο καθένας τελικά το μακρύ και το κοντό του. Ο καθένας τα δικά του και ας κουρεύονται οι υπόλοιποι…

Όλες μας οι δουλειές –Κοινωνίας και Πολιτείας- μοιάζουν σαν «πατσιαρίσματα». Αρχίζουμε με το ένα, το αφήνουμε, πιάνουμε το άλλο, πεταγόμαστε στο επόμενο, επιστρέφουμε στο προηγούμενο, και στο τέλος τίποτα δεν γίνεται. Μπάλωμα στο μπάλωμα, διόρθωση πάνω στην διόρθωση.

Το είπαμε: Αυτό το κράτος είναι σαράβαλο. Κτίστηκε πάνω σε άλλη βάση, λειτουργεί πάνω σε άλλη βάση και προχωρεί πάνω σε άλλη βάση. Και αντί το επίκεντρο να είναι ο Πολίτης, στο επίκεντρο βρίσκεται πάντοτε το πρόσκαιρο και εφήμερο κέρδος και συμφέρον.

Από την άλλη, βαρύτατες ευθύνες φέρουμε και εμείς. Ως Κοινωνία. Παρασυρόμαστε με επιδερμικές αναλύσεις και με διεξοδικές συζητήσεις για ένα μικρό και ασήμαντο θέμα.

Κάντε μια βόλτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ασχολείται κανένας ας πούμε με το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα σοβαρά; Με το κατά πόσο ένας τόπος 9251 τετραγωνικών χιλιομέτρων και με μισό εκατομμύριο κατοίκους μπορεί και νομιμοποιείται να έχει 39 (!!!!) Δήμους; (30 στις ελεύθερες περιοχές και 9 κατεχόμενους Δήμους)

Αντίθετα, η Κοινωνία θα περιμένει ως αρπαχτικό να ασχοληθεί με κανένα «στόρι παραπολιτικού» που θα προκύψει και θα έχει σχέση με το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και θα θεωρεί κιόλας ότι συμβάλει στην εποικοδομητική συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό…

Πάμε όμως πίσω στο θέμα μας. Που είναι ποιο; Τα πατσιαρίσματα της πολιτικής νομενκλατούρας είτε της αριστεράς ή της δεξιάς ή του κέντρου ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το.

Θα είμαστε πολύ συγκεκριμένοι (διότι γνωρίζετε ότι η Στήλη τάχθηκε πάμπολλες φορές κατά της αοριστολογίας και γενικολογίας, διότι το «κάπου», «κάποιοι», «κάποτε» είναι τα καλύτερα εργαλεία των πολιτικάντηδων).

Ερώτημα: Πρέπει να έχουμε τόσους πολλούς Δήμους; Όχι. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Το λένε όλες οι μελέτες που έγιναν. Αλλά κυρίως το υποβάλλει η λογική (η ποια;)

Ελένη Θεοχάρους. Εμφανίστηκε ως κάτι το νέο, ορθά; Ως το «αντικατεστημένο». Δεν έπρεπε λογικά τώρα να εξαγγείλει ένα «αγώνα» ώστε να γίνει η μεταρρύθμιση της Τ.Α. και να μειωθούν οι Δήμοι; (Και ναι, αν είναι ας αναστείλουμε τις εκλογές για έξι 18, 30 μήνες με στόχο να εφαρμοστεί η Μεταρρύθμιση και να πάμε να ψηφίσουμε για έξι ή 10 Δήμους).

Γιώργος Λιλλήκας: Εμφανίστηκε επίσης ως «αντι-κατεστημένο». Δεν έπρεπε να πράξει το ίδιο;

Ο Γιώργος Περδίκης και οι Οικολόγοι; Γιατί δεν μιλάνε;

Το ΕΛΑΜ; Γιατί σιωπά;

Το να συντηρείς 39 Δήμους δεν είναι και συντήρηση του Κατεστημένου; Και βεβαίως είναι. Διότι εκλέγεις 39 Δημάρχους και 39 Δημοτικά Συμβούλια δηλαδή άλλα καμιά 450αριά άτομα «που κάποιο πόστο πρέπει –δήθεν- να έχουν». Δεν πρόκειται μόνο για συντήρηση του Κατεστημένου. Είναι η επιτομή του Κατεστημένου.

Το ΑΚΕΛ; Το ΔΗΚΟ; Η ΕΔΕΚ; Τι κάνουν; Συμφωνούν ή διαφωνούν με την μείωση των Δήμων;

Αλλά και η Κυβέρνηση. Εξήγγειλε μια Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άστε που αρχίσαμε με στόχο την μείωση των Δήμων και δεν ξέρω τελικά που κατέληξε και κυρίως πώς θα καταλήξει μετά που θα περάσει από τους «μύλους» της Βουλής (ξέρετε, οι «μύλοι» της Βουλής είναι «άλλο πράμα». Στέλλεις ντομάτες και βγάζουν αγγούρια. Τόσο πολύ αλλάζουν τα φώτα στα διάφορα Νομοσχέδια και κυρίως σε αυτά που «πουλούν» προς τους πολίτες).

Όλοι αυτοί λοιπόν, οι νταβατζήδες του κατεστημένου, ξέρετε τι κάνουν. Κάθονται στην κλούβα, για να επιχειρηματολογήσουν την επομένη ότι «ξέρετε, μας είπαν για Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν έκαναν τίποτα».

Αν πάλι κατά λάθος προχωρήσει η Μεταρρύθμιση, οι φωνές θα είναι του τύπου «θέλουν να διαλύσουν την Τ.Α., να την περιορίσουν, να βιάσουν το τοπικό στοιχείο» και μπορεί να σου ρίξουν και καμιά θεωρία συνωμοσίας ότι αυτό γίνεται «για να ξεπουλήσουν το κυπριακό».

Στο τέλος; Είτε δεν θα γίνει τίποτα. Είτε θα γίνει άλλο ένα πατσιάρισμα, άλλη μια μπαλωματική λύση… Ως παρακάτω και βλέπουμε… (όπως άλλωστε προχωράμε σε αυτό το κράτος-ερείπιο εδώ και 50 χρόνια)

Υγ. Και αφού το παιχνίδι είναι ποιος θα πλειοδοτήσει περισσότερο, ο Αναστασιάδης οφείλει να φωνάξει όλους τους Πολιτικούς Αρχηγούς στο Προεδρικό και να τους ρωτήσει ευθέως: Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την μείωση των Δήμων; Αν δεν συμφωνούν, τότε ας αυξήσει τους Δήμους σε 56… Γιατί 56 να το πούμε άλλη φορά.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s