Ο κύκλος στο Onlycy έχει κλείσει

1017200_10201351196165824_1985802503_nΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ
Πριν δυο χρόνια περίπου, αρχίσαμε μια προσπάθεια με τον Θεόδωρο Μίτλετον (εκ μέρους της DigitalTree) για μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα, η οποία πέραν της ειδησεογραφίας είχε ως στόχο και την εναλλακτική ενημέρωση τόσο μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία όσο και μέσα από τα σχόλια, το παρασκήνιο, τις αναλύσεις και την αρθρογραφία της.

Ανέλαβα τότε αυτή την πρόταση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού την έκρινα ως μια πρόκληση στην επαγγελματική μου δημοσιογραφική πορεία.

Με αρκετούς κόπους και μόχθους πετύχαμε μέσα σε δυο χρόνια να αποκτήσουμε σταθερούς αναγνώστες (κατά μέσο όρο περίπου 18,000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα). Καταφέραμε να βάλουμε το onlycy στον χάρτη των ειδησεογραφικών διαδικτυακών μέσων της Κύπρου, μέσα από σοβαρότητα, ουδετερότητα, αντικειμενικότητα, εγκυρότητα και κυρίως σεβόμενοι την Δεοντολογία.

Αυτή η προσπάθεια βεβαίως δεν θα καρποφορούσε εάν δίπλα μου δεν είχα την εταιρεία DigitalTree, η οποία αποτελείται από νέα μυαλά, νέους ανθρώπους, οι οποίοι και αυτοί άρχισαν την δική τους αναζήτηση στα επιχειρηματικά δρώμενα της Κύπρου πριν μερικά χρόνια. Οι πρωτοπόρες ιδέες τους αλλά και η απόσταση που διατηρούν από διάφορες αγκυλώσεις και πεπαλαιωμένες αντιλήψεις ή καλύτερα προκαταλήψεις ήταν και ενδεχομένως να συνεχίσουν να είναι τα συστατικά της επιτυχίας.

Η Onlycy βεβαίως δεν θα σημείωνε την επιτυχημένη της πορεία εάν δίπλα μου δεν είχα ανθρώπους όπως τους Σωτήρη Νικηφόρου και Στέλιο Αναστασίου, οι οποίοι αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της Ιστοσελίδας ως προς την διαχείριση ειδήσεων αλλά και γενικά της επιμέλειας των όσων δημοσιεύουμε. Αυτή η πορεία οφείλεται επίσης και στους Συνεργάτες, Στέλιο Ξιουρή, Μιχάλη Σταύρου και Πέγκι Σπινέλλι, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους τόνο και χρώμα στο όλο project εμπλουτίζοντας την Ιστοσελίδα.

Όσοι είναι αναγνώστες της εν λόγω Στήλης, είτε εδώ στο onlycy είτε από παλαιότερα στα διάφορα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάστηκα (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), θα γνωρίζουν ότι η Στήλη σπανίως λειτουργεί ως «βήμα επαίνου», αλλά στην προκειμένη οι υπό αναφορά και το αξίζουν και το κέρδισαν.

Ο δικός μου κύκλος λοιπόν στο Onlycy έχει ολοκληρωθεί και κλείνει.

Θα παρατηρήσατε κάποιες αλλαγές στην Ιστοσελίδα αφού το Τμήμα του Παρασκηνίου και των Σχολίων (9ος ΚΥΚΛΟΣ, ΕΦΕΤΗΣ και ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ) σταμάτησε.

Η Ιστοσελίδα όμως βρίσκεται σε καλά χέρια, του Σωτήρη Νικηφόρου, ο οποίος ανέλαβε να ηγηθεί της επόμενης φάσης του Onlycy, το οποίο θα συνεχίσει την ενημέρωσή σας -και το πιστεύω ακράδαντα- και έγκυρα και έγκαιρα και κυρίως σεβόμενο την Δεοντολογία.

Για να μην δημιουργούνται όμως οι όποιοι συνειρμοί, αφού αναφέρθηκα στα πιο πάνω θα πρέπει να σημειώσω, ότι η αποχώρηση μου από το Onlycy γίνεται διότι αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, να αναλάβω Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ του ΔΗΣΥ. Μια ομολογουμένως μεγάλη πρόκληση.

Όμως ανεξαρτήτως τούτων, ένα είναι βέβαιο. Ότι η πέννα δεν κατεβαίνει… Είτε από το προσωπικό μου blog είτε αλλιώς…

Πάντοτε με άποψη, τόλμη, παρρησία και χωρίς μισόλογα θα συνεχίσω να εκφράζω αυτά που θεωρώ ορθά!

Καλό νέο έτος, 2016.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s