Ο Λεχ Βαλέσα και η Θεοχάρους

Όντως και ο Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας είχε ονομάσει το Κίνημα του «Αλληλεγγύη», όπως ορθά επισημαίνει ο Σ. Ξιουρής στο σημερινό του σχόλιο.

Αλλά δεν ξέρουμε εάν η Θεοχάρους θα μοιάσει στον Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τέσσερα κυρίως πράγματα:

1. Ίδρυσε την «Αλληλεγγύη» κατά την περίοδο του Κομμουνισμού και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Πολωνίας μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ

2. Πήρε Νόμπελ Ειρήνης το 1983 λόγω της δράσης του στην τότε κομμουνιστική Πολωνία

3. Έχασε την εξουσία (ήταν Πρόεδρος για μια θητεία από το 1990-95) μεταξύ άλλων και λόγω της πολιτικής του να εναλλάσσει συνεχώς υπουργούς (ώστε να εξυπηρετήσει όσο το δυνατό περισσότερους, όπως κατηγορήθηκε τότε)

4. Στις εκλογές του 2000 έλαβε ποσοστά μόλις 1%.

Σε ποιο/α σημεία θα μπορούσε η κα Θεοχάρους να μοιάσει με τον Λεχ Βαλέσα δεν ξέρουμε αλλά ΔΥΟ σημεία από τα τέσσερα αποκλείονται δια της ατόπου απαγωγής…

Γιατί;

Διότι πχ ως προς το «Σημείο 1» ξέρουμε ότι Κομμουνισμό δεν έχουμε στην Κύπρο άρα στο σημείο «1» δεν θα μπορεί να του μοιάσει.

Για το σημείο «2», για Νόμπελ Ειρήνης δηλαδή, θα μπορούσε όντως και η κα Θεοχάρους να το λάβει εάν για παράδειγμα λύσει το Κυπριακό και δημιουργήσει μια κοινή Πατρίδα ε/κ και τ/κ… Αλλά αν ήταν έτσι δεν θα διαφωνούσε με τον ΔΗΣΥ και δεν θα αποχωρούσε.

Άρα εκ των πραγμάτων, η κα Θεοχάρους δεν μπορεί να μοιάσει του Λεχ Βαλέσα ούτε στο Σημείο «1», αλλά ούτε και στο Σημείο «2».

Για το «3» και το «4», ίσως να διαφανεί στο μέλλον κατά πόσο θα μοιάσει του Λεχ Βαλέσα…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s