Η Σφαγή των Παρισίων και ο κρυμμένος Φονταμενταλισμός

1017200_10201351196165824_1985802503_n

…η ΕΕ δεν είναι «Περιοχή των Λαών», των όποιων Λαών, αλλά πρώτα και κύρια των δικών της Λαών. Αυτούς οφείλει πρώτα και κύρια να προστατεύσει, σε αυτούς οφείλει πρώτα και κύρια να διασφαλίσει μια ζωή με ασφάλεια.

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ

Συγκλονισμός; Φρίκη; Τι να σκεφτεί κάποιος παρακολουθώντας τις σκηνές από την «Σφαγή των Παρισίων» στις 13 Νοεμβρίου 2015;

Όταν ο φονταμενταλισμός κυριαρχεί, τα ανθρώπινα ένστικτα και συναισθήματα παραμερίζονται. Αποσιωπούνται, διαγράφονται από τους γεμάτους μίσος φονταμενταλιστές, οι οποίοι προς επίτευξη του στόχου τους, δεν διστάζουν να σφάξουν αθώο κόσμο. Γυναίκες. Παιδιά.

Ο Φονταμενταλισμός όμως δεν ξεδιπλώνεται μόνο μέσα από τις αιματοβαμμένες επιθέσεις. Αλλά τον συναντάμε ακόμη και εντός των ορδών των «προσφύγων» ή προσφύγων…

Οι οποίοι «πρόσφυγες» ή πρόσφυγες, αρνούνται να λάβουν βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό, ζητώντας πρώτα να «σερβιριστούν» από ανθρώπους που δεν φοράνε το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού.

Και κάποιοι «νεωτεριστές» θεωρούν την αξίωση των «προσφύγων» ή προσφύγων ως «δίκαιη» και «λογική».

Όταν σου κτυπάνε την πόρτα για βοήθεια και την ανοίγεις αλλά την ίδια ώρα ο αιτητής σου θέτει όρους για να αποδεχτεί την βοήθειά σου, αυτό είναι ένα άλλο είδος φονταμενταλισμού, το οποίο σε κάποια φάση θα θεριέψει και θα μετουσιωθεί σε κάτι χειρότερο και το οποίο θα διαπιστωθεί μέσω των χειρότερων πράξεων εντός ακόμη και εκείνης της οικίας που τον φιλοξένησε.

Και εάν η Γαλλία, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η πιο φιλόξενη και ευαίσθητη χώρα σε θέματα Μεταναστών, εισπράττει τώρα αυτό το «ευχαριστώ», τότε…!!!

Η ΕΕ θα πρέπει να δράσει.

Και η ΕΕ δεν είναι «Περιοχή των Λαών», των όποιων Λαών, αλλά πρώτα και κύρια των δικών της Λαών. Αυτούς οφείλει πρώτα και κύρια να προστατεύσει, σε αυτούς οφείλει πρώτα και κύρια να διασφαλίσει μια ζωή με ασφάλεια. Και αυτό που δυστυχώς είδαμε με την Σφαγή των Παρισίων είναι η απόδειξη ότι η ΕΕ απέτυχε. Όχι μόνο να προστατεύσει τους δικούς της πολίτες αλλά παράλληλα να σύρει τον κόσμο σε μια ψεύτικη διαμάχη περί καλών και κακών προσφύγων. Περί καλών και κακών Μουσουλμάνων… Και αυτό σίγουρα δεν είναι ο αντικατοπτρισμός των Αρχών της Ευρώπης… Της Ευρώπης που τουλάχιστον εμείς θέλουμε!

Twitter: @tsangarisp 

Advertisement

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s