Κάποιος εκεί στο Προεδρικό κτυπιέται…

Υπάρχει κάποιος εκεί στον λόφο του Προεδρικού που κτυπιέται… και προσπαθεί να φέρει εις πέρας διάφορες προεκλογικές εξαγγελίες του Νίκου Αναστασιάδη.

Ποιος άλλος; Ο Πετρίδης. Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο οποίος ανέλαβε και ένα σωρό άλλα πράματα. Βεβαίως η αλήθεια να λέγεται, ήταν ένας εξ’ εκείνων που διαμόρφωσαν το Προεκλογικό Πρόγραμμα του Προέδρου και συνεπώς τώρα προφανώς και νιώθει και μεγάλη δέσμευση να το φέρει εις πέρας.

Χθες ο Κωνσταντίνος δημοσιοποίησε την Ενιαία Δήλωση Πολιτικής για την Επιχειρηματικότητα. Για πρώτη φορά, μετά από σκληρή δουλειά της Προεδρίας και του ΥΠΕΕΒΤ υπάρχει μια ενιαία δήλωση πολιτικής, και μπράβο του και μπράβο σε όσους δούλεψαν σε αυτό.

Ο Υφυπουργός έγραψε παράλληλα: «Η ενιαία Δήλωση Πολιτικής με διαφάνεια δίνεται στη δημοσιότητα για μελέτη και θετική συνεισφορά και προτάσεις από όλους που πραγματικά ενδιαφέρονται και δεν περιορίζονται στις απλές διακηρύξεις. Ελπίζω η προσπάθεια να αγκαλιαλιαστεί και να δούμε συνεισφορά από όλους. Επιχειρηματικά σύνολα, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, πολίτες».

Διαβάστε εδώ αυτούσια τη Δήλωση (pdf): dilosi_politikis_epixeirimatikotita

Και επειδή ο Υφυπουργός καλεί όλους προς συνεισφορά εμείς, θα του δωρίσουμε δυο παραστάσεις (από την ECB), ως προς τα επιτόκια δανεισμού για νέες επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη, και απ’ εκεί και πέρα, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι, θα μπορούν να συγκρίνουν τον μέσο όρο επιτοκίου δανεισμού σε νέες επιχειρήσεις στην Ευρωζώνη με το επιτόκιο δανεισμού στην Κύπρο.
Αδαής 

Υγ. Και εαν θέλετε να μάθετε και γιατί στην Κύπρο δεν είχαμε ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα χαμηλά δανειστικά επιτόκια κάντε κλικ εδώ. 

Ο πρώτος πίνακας αφορά για Δάνεια έως και 250,000ευρώ. Με το επιτόκιο να αγγίζει τον Σεπτέμβριο του 2015 το 3,21% (στην Κύπρο πόσα;)

Ο πίνακας πιο κάτω αφορά Δάνεια για νέες επιχειρήσεις πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το επιτόκιο τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν στο 1,48% (στην Κύπρο πόσα;)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s