0,5% το Μέτρο στην Αγγλία (μπούρδες)

Μ’ αρέσει που απεγνωσμένα κάποιοι ψάχνουν επιχειρήματα για να υπερασπιστούν την διατήρηση του Μέτρου στο 1,8% και αντί να εξηγήσουν στον κόσμο ότι στην Κύπρο έχουμε ένα μπασταρδεμένο σύστημα εκλογής της Βουλής (Απλής Αναλογικής στην 1η Κατανομή με τα Επαρχιακά Μέτρα και από την 2η Κατανομή και μετά ένα περίεργο σύστημα όπου λειτουργεί και το λεγόμενο Παγκύπριο Μέτρο του 1,8%), προσπαθούν με γελοία επιχειρήματα να μας πουν περί δημοκρατικότητας.

Μάλιστα κάποιοι έγραψαν και το αμίμητο ότι στην Αγγλία μπαίνει κόμμα στην Βουλή με 0,5%. Και όντως έτσι είναι άμα θες να παραπλανήσεις.

Διότι παίδες, στην Αγγλία, η Κατανομή Εδρών γίνεται βάσει του Μέτρου της κάθε Εκλογικής Περιφέρειας (όπως γίνεται σε εμάς δηλαδή στην 1η Κατανομή).

Οπόταν ένα κόμμα όντως μπορεί να εμφανίζεται με ποσοστά 0,5% στην Επικράτεια αλλά στην εν λόγω Επαρχία που διεκδίκησε έδρες έλαβε 15% και γι’ αυτό και πέτυχε την εκπροσώπηση στην Βουλή!!!!

(Και σε εμάς ένα κόμμα στις εκλογές του 2011 πχ μπορούσε να εισέλθει στην Βουλή με λιγότερες ψήφους από αυτές που αντιστοιχούσαν στο Μέτρο του 1,8%, εάν οι ψήφοι του ξεπερνούσαν το Μέτρο μιας Επαρχίας. Διαβάστε εδώ πώς)

Θέλετε να το κάνουμε κι’ εμείς έτσι για να δείτε ότι θα συνεχίσουν να φωνάζουν πάλι;

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s