«Κλάδο ελαίας» Νετανιάχου στον Χίτλερ

Επανήλθε ο Βενιαμίν Νετανιάχου στη θέση ότι το σχέδιο ολοκαυτώματος των Εβραίων κατά τον ΙΙ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ήταν προιόν του Αδόλφο Χίτλερ αλλά του τότε Μεγάλου Μουφτή της Ιερουσαλήμ Χαζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί.

Σε συνάντηση που είχαν ο Μεγάλος Μουφτής Χαζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί και ο Χίτλερ τον Νοέμβριο του 1941, ο αλ-Χουσεϊνί ήταν αυτός που του έβαλε την ιδέα εξόντωσης των εβραίων, είπε ο Νετανιάχου μιλώντας στο παγκόσμιο Σιωνιστικό Συνέδριο στην Ιερουσαλήμ.

«Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους εβραίους εκείνη την εποχή, ήθελε να απελάσει τους εβραίους. Και ο Χατζ Αμίν αλ-Χουσεϊνί είπε: “Εάν τους απελάσεις, θα έρθουν όλοι εδώ (στην Παλαιστίνη)”» είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, ο Χίτλερ ρώτησε τον Μεγάλο Μουφτή τι να κάνει με τους εβραίους και εκείνος του απάντησε: «Να τους κάψεις».

Ο Νετανιάχου δεν είναι η πρώτη φορά που το ισχυρίζεται αυτό. Το 2012, μιλώντας στην Κνεσέτ είχε πει ότι ο Χουσεϊνί ήταν «ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της τελικής λύσης».

Λέτε να ξέρει κάτι περισσότερο από εμάς και τους ιστορικούς και τους «ιστορικούς», ο Νετανιάχου; Μην το αμφιβάλλετε πάντως…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s