Χα, χα, χα… (ΑΝΕΚΔΟΤΑΡΑ)

Ο Αθανάσιος Ορφανίδης μπορεί να βοηθήσει, λέει, στην διαλεύκανση των υποθέσεων για την κατάρρευση της Κυπριακής Οικονομίας.

Διάβασα, ξαναδιάβασα το τηλεγράφημα και όντως αυτό έλεγε.

Προσφέρθηκε λέει μέσω τηλεδιάσκεψης να συμβάλει στην συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και στο ηλεκτρονικό του μήνυμα σημειώνει πως μπορεί να βοηθήσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αθανάσιος Ορφανίδης από τις 3 Μαΐου 2007 έως και τις 2 Μαΐου 2012 υπηρέτησε ως Κεντρικός Τραπεζίτης. Ως ΕΠΟΠΤΗΣ δηλαδή του Τραπεζικού Τομέα (ο οποίος βρέθηκε με καμιά 30 δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα).

Επί θητείας του έγινε η συγχώνευση Λαϊκής – Εγνατία. Αυτός έδωσε το τελικό «ΟΚ» (η συγχώνευση μας στοίχησε 4 δισεκατομμύρια ευρώ)

Επί θητείας του οι Κυπριακές Τράπεζες έκαναν την μεγαλύτερη επέκταση στο εξωτερικό και κυρίως Ελλάδα (μας στοίχησε άλλα τόσα και παραπάνω)

Επί θητείας του οι Κυπριακές Τράπεζες έμειναν υπερβολικά εκτεθειμένες στα Ελληνικά Ομόλογα (προσθέστε και άλλα τόσα).

Επί θητείας του άρχισε να απορροφά ELA η Λαϊκή.

Ακόμη να υπενθυμίσουμε ότι στον Α. Ορφανίδη δόθηκε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Αναστολή Ποινικής Δίωξης σε ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις εναντίον του (η μια τον 9/2013 στην Πάφο (18567/2012)  και η άλλη τον 1/2015 στην Λεμεσό) διότι όπως μας λέχθηκε τότε (τουλάχιστον το 2013) είναι καλύτερα να «μαζευτούν οοοοοολες οι υποθέσεις μαζί για να γίνει πιο σιδεροκέφαλη η υπόθεση κατά των ενόχων για την κατάρρευση της Οικονομίας».

Ελπίζω να γελάσατε και σήμερα…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s