Αρχίζουν τις διεργασίες για Βουλευτικές στο ΑΚΕΛ

Ισχυρό πυρήνα 5-7 Βουλευτών επιδιώκει να σχηματίσει το κόμμα της Αριστεράς για την νέα Βουλή

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΓΓΑΡΗ
Εντός Οκτωβρίου αρχίζουν οι εσωκομματικές διεργασίες του ΑΚΕΛ για τις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν (εκτός απροόπτου, είδε εξελίξεις στο Κυπριακό) τον Μάιο του 2016.

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και αυτή τη φορά το ΑΚΕΛ θα ακολουθήσει μια τρίμηνη περίπου διαδικασία μέχρι να καταλήξει στο τελικό του ψηφοδέλτιο και στους 56 εκλεκτούς που θα βρεθούν να διεκδικούν μια έδρα υπό τη σημαία του ΑΚΕΛ και των Νέων Δυνάμεων.

Οι διεργασίες αναμένεται να αρχίσουν εντός Οκτωβρίου με συζήτηση στις Κομματικές Βάσεις, όπου εκεί γίνονται και εισηγήσεις για διάφορα πρόσωπα ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση στις Επαρχιακές Συγκεντρώσεις. Θα πραγματοποιηθούν επίσης Επαρχιακές Συνδιασκέψεις απ’ όπου η εισήγηση θα τεθεί ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η οποία και θα έχει τον τελικό λόγο για τον σχηματισμό του ψηφοδελτίου.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Ιανουαρίου 2016, και έτσι οι υποψήφιοι θα έχουν περίπου τρεις μήνες για να διεξαγάγουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Επί τούτου, σημειώνεται πως το ΑΚΕΛ ακολουθεί διαφορετική τακτική απ’ ότι τα υπόλοιπα κόμματα, αφού το κόμμα της Αριστεράς θέτει συγκεκριμένα πλαίσια προς τους υποψηφίους βουλευτές κυρίως ως προς τα έξοδα που θα δαπανήσει ο κάθε ένας, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν «ομοιομορφία» στο εύρος των προεκλογικών εκστρατειών.

Πάντως, βάσει και της νομοθεσίας, η οποία ωστόσο ακόμη συζητείται στην Βουλή, οι υποψήφιοι έχουν περιορισμούς στις δαπάνες για προεκλογική εκστρατεία, η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30,000ευρώ.

Παράλληλα, στο ΑΚΕΛ, υπενθυμίζεται ότι τέθηκε σε εφαρμογή και η ρήτρα του Καταστατικού, η οποία ψηφίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, μέσω της οποίας τίθεται η οροφή στον αριθμό θητειών ενός Βουλευτή, και η οποία καθορίστηκε στις 3 συνεχόμενες θητείες.

Στόχος του ΑΚΕΛ είναι η παρουσία μιας ισχυρής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία να αποτελείται γύρω από επτά στελέχη – βουλευτές «πρώτης γραμμής» και «βαριά ονόματα» αλλά συνάμα και από βουλευτές, οι οποίοι θα αποτελούν την «επόμενη γενιά» πολιτικών της Αριστεράς. Ονόματα όπως οι Στέφανος Στεφάνου, Ελένη Μαύρου, Χρίστος Χριστοφίδης αναμένεται ότι μαζί με Άντρο Κυπριανού, Άριστο Δαμιανού και Γιώργο Λουκαίδη, θα αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ.

Advertisement

One comment

  1. […] CV Ετοιμάστε ένα γερό και δυνατό Βιογραφικό και αποστείλετέ το στα διάφορα κόμματα. Έχουμε θέσεις σε όλα σχεδόν (μην το επιχειρήσετε με το ΑΚΕΛ διότι πιθανότατα θα φάτε πόρτα και μιας και λέμε για ΑΚΕΛ διαβάστε εδώ τι γίνεται με τις διεργασίες των βουλευτι…). […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s