ΑΠΟΨΗ: Επιτέλους, άρχισε να τολμά και να λέει αλήθειες ο Αναστασιάδης

Ας μας δηλώσουν όλοι αυτοί οι πατριώτες πολιτικοί –οι οποίοι φωνάζουν ότι δεν θέλουν την διάλυση της ΚΔ- σε πόσα και σε ποια άρθρα του Συντάγματος του 1960 διαφωνούν και θέλουν την κατάργησή τους… 

1017200_10201351196165824_1985802503_nΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ

«Κανένας δεν επιδιώκει μέσα από αυτό το διάλογο την κατάλυση. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η μετεξέλιξη. Αλλά να έχουμε και κάτι κατά νου, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο η ελεύθερη περιοχή που ελέγχει η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι και η κατεχόμενη πατρίδα μας, συνεπώς θα πρέπει ο αγώνας μας να είναι μέσα από τη μετεξέλιξη η επανένωση, η απελευθέρωση, η απαλλαγή από τον κατοχικό στρατό, η δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των Κυπρίων. Εφτασε  η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι οι παλιές εποχές που είχαμε την αντίληψη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ελληνοκυπριακή Δημοκρατία δεν ευσταθούν. Το Σύνταγμα του 1960 δίνει δικαιώματα σε όλους τους νομίμους κατοίκους. Ας το συνειδητοποιήσουμε, ας εγκαταλείψουμε κάποιες αν θέλετε θεωρήσεις που δεν συνάδουν με αυτό που υποστηρίζουμε. Θέλουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, βεβαίως και τη θέλουμε. Αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζεται στο Σύνταγμα του ’60. Αν υπάρχουν κάποιοι που εισηγούνται να καταργήσουμε τις Συνθήκες του ’60, τότε είναι που θα καταλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία».

Αυτά δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο Νίκος Αναστασιάδης στις 25 Αυγούστου κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης του 18ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και της Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ).

Επιτέλους, θα έλεγα, ο Νίκος Αναστασιάδης τόλμησε ως Πρόεδρος και άρχισε να λέει αλήθειες. Πικρές μεν, αχώνευτες θα μπορούσε κάποιος δικαίως να ισχυριστεί, αλλά μεν αλήθειες.

Και η στήλη το γράφει εδώ και καιρό και κατ’ επανάληψη. Η βάση μας είναι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ του 1960. Είτε μας αρέσει, είτε όχι αυτή είναι η αφετηρία μας. Και οι Τουρκοκύπριοι αλλά και η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχτούν κάτι λιγότερο από όσα τους έδιδε το Σύνταγμα του 1960. Και εκείνο το Σύνταγμα τους παραχωρούσε και υπερπρονόμια, και ΒΕΤΟ και ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ.

Ο πολιτικός μπαγαποντισμός όμως έθαψε τα πιο πάνω, ουδέποτε οι πολιτικοί εξήγησαν στους πολίτες τι πραγματικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ουδέποτε τοποθετήθηκαν σταράτα και ξεκάθαρα να πουν στους πολίτες τις πραγματικότητες.

Υποδυόμενοι τους πατριώτες και υπερπατριώτες ασελγούν στα αυθεντικά πατριωτικά αισθήματα των πολιτών και με βαρύγδουπες κορώνες και αοριστολογίες το παίζουν εθνάρχες και εθνοσωτήρες. Αλλά πάντοτε ξεχνώντας και θάβοντας την αλήθεια και τις πραγματικότητες.

Και ορθώς ο Νίκος Αναστασιάδης τόλμησε επιτέλους ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να αρχίσει να λέει αλήθειες. Και πρέπει να τις ξαναπεί και να τις ξαναπεί μέχρι όλοι να αντιληφθούν τι γίνεται.

Και ο Πρόεδρος αυτά ακριβώς θα πρέπει να πει στους Πολιτικούς Αρχηγούς αλλά και στη Βουλή. Και να καλέσει ένα προς ένα να ταχθούν και να απαντήσουν συγκεκριμένα.

Και ας τους κάνει και μια άσκηση: Σε πόσα και σε ποια άρθρα του Συντάγματος του 1960 διαφωνούν;

Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Όλοι αυτοί που φωνάζουν ότι δεν πρέπει να ιδρυθεί νέο κράτος αλλά να συνεχιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία, θα δηλώνουν σε τόσα πολλά άρθρα του Συντάγματος την διαφωνία τους, που στην ουσία θα αυτοαναιρούνται και θα καταλύουν την Κυπριακή Δημοκρατία από μόνοι τους…

Twitter: @tsangarisp 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s