ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ: «Η δική μας εφημερίδα»

Υπό τον τίτλο, «Η δική μας εφημερίδα, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», η Ένωση Συντακτών Κύπρου, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή έναν από τους πρωταγωνιστές Συντάκτες στην Ελλάδα που πέτυχαν να εκδώσουν εφημερίδα «των Συντακτών».

«Για τους πιο πολλούς από εμάς τους δημοσιογράφους στα χρόνια του ρομαντισμού και της επαναστατικότητας ήταν όνειρο. «Να κάνουμε δική μας εφημερίδα χωρίς εκδότες και επιχειρηματίες ιδιοκτήτες, μια ολότελα δική μας εφημερίδα». Και δίπλα σ’ αυτό «να τα λέμε όλα, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς φραγμούς, ελεύθερα και τσεκουράτα». Σχεδόν για όλους μας αυτό το όνειρο πέρασε στον κόσμο του απατηλού… αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΚ όπου και προστίθεται:

«Να όμως, που στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, ένας αριθμός δημοσιογράφων των Αθηνών επιχείρησαν το τόλμημα και το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Και η «Εφημερίδα των Συντακτών», αυτό είναι το όνομά της, είναι πλέον μια ζώσα καθημερινή πραγματικότητα. Με κάμποση όρεξη για δουλειά, με όπλο την εμπειρία τους και με πίστη στην αλήθεια, στην αντικειμενικότητα και στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία ξεκίνησαν. Ήδη έχουν καθιερωθεί ως μια αξιόλογη και υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο των  εντύπων.

Αυτό θα είναι το θέμα συζήτησης της εκδήλωσης που οργανώνει την Τρίτη 19 Μαΐου η Ένωση Συντακτών στις 7.30 το βράδυ στη Δημοσιογραφική Εστία. Ομιλητής θα είναι ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, ο Γιάννης Σμυρλάκης. Η εκδήλωση επιθυμούμε να εξελιχθεί σε μια ελεύθερη συζήτηση που θα αγγίξει όλα τα θέματα και προβλήματα που αφορούν τον Τύπο, την πληροφόρηση, το ρόλο του δημοσιογράφου, την ελεύθερη και χειραγωγημένη δημοσιογραφία και όλα τα συναφή.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο. Σας περιμένουμε την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία».
(Δημοσίευση στο onlycy.com στις 13/5/2015)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s