Παρέμβαση: Το Show της Βουλής

1017200_10201351196165824_1985802503_nΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ
Κάθε χρόνο τα ίδια. Κάθε χρόνο, αυτές τις μέρες του Δεκέμβρη ζούμε ένα επαναλαμβανόμενο show εντός της Ολομέλειας. Τα κόμματα και οι βουλευτές τους με μακρόσυρτες ομιλίες περί ανέμων και υδάτων, διεκδικούν τα μερικά λεπτά της «δημοσιότητας» τους. Άνευ ουσίας.

Την Δευτέρα (15/12), οι Πολιτικοί Αρχηγοί / Εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων τοποθετήθηκαν –μεταξύ άλλων- και επί του ζητήματος, για το οποίο καλείται η Ολομέλεια να ψηφίσει. Για τον Προϋπολογισμό του κράτους.

Κατέθεσαν τις απόψεις τους, επιχειρηματολόγησαν, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και μας εξήγησαν τη θέση που θα τηρήσουν, είτε υπέρ είτε κατά.

Και ορθώς έπραξαν. Απαιτείται άλλωστε για παράδειγμα να γνωρίζουμε για ποιο λόγο ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το ΔΗΚΟ θα ταχθεί υπέρ της ψήφισης των Προϋπολογισμών και για ποιο λόγο το ΑΚΕΛ και ο Άντρος Κυπριανού αποφάσισαν την καταψήφιση τους.

Ως εδώ καλά. Το Show όμως αρχίζει την Τρίτη (16/12). Προς τι η ολοήμερη Συνεδρία της Ολομέλειας; Τι να πουν δηλαδή οι Βουλευτές των κομμάτων που δεν καλύφτηκε από την τοποθέτηση των Αρχηγών τους; Τι να προσθέσουν; Τίποτα. Αντιθέτως ο κάθε ένας θα παραθέτει τις απόψεις του για το θέμα με το οποίο, ας πούμε, «εξειδικεύεται». Για την Άμυνα, για το Κυπριακό, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για τους Πρόσφυγες και η ιστορία πάει λέγοντας.

Και είναι για να διερωτάται κανείς. Προς τι κάθε χρόνο αυτό το άνευ ουσίας show από πλευράς της Βουλής και των Βουλευτών; Αφού ο Προϋπολογισμός θα εγκριθεί, προς τι αυτή η ολοήμερη και πολύωρη διαδικασία;

Μια φορά, μπορούμε να αφήσουμε το show και να κοιτάξουμε την ουσία; Δεν είναι καιρός να γίνουμε πιο πρακτικοί; Πιο ουσιαστικοί; Πιο παραγωγικοί;

Καλή θέαση και ακρόαση…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s