Παρέμβαση: Οι δηλώσεις του Προέδρου και τα ΜΜΕ

1017200_10201351196165824_1985802503_nΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις πρώτες του δηλώσεις (διαβάστε τις εδώ) άγγιξε ένα «πολύ βαρύ» σημείο που άπτεται της οικονομικής εξάρτισης των ΜΜΕ με επιχειρήσεις ευρύτερα και όχι κατ’ ανάγκη με τις Τράπεζες, οι οποίες ομολογουμένως ήταν / είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς αιμοδότες –μέσω διαφημίσεων- των ΜΜΕ.

Το θέμα δεν προκύπτει μόνο στην Κύπρο αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τι συνεπώς άλλες χώρες έπραξαν, προοδευμένες Δημοκρατικά και σαφώς πολύ πιο ευαίσθητες σε θέματα δεοντολογίας απ’ ότι η Κύπρος, ήταν να θεσπίσουν διαδικασίες, οι οποίες να προάγουν την διαφάνεια στο θέμα των ΜΜΕ.

Και το πλέον σημαντικό βήμα προς τούτο, είναι η επίσημη καταγραφή και καθημερινή δημοσιοποίηση των στοιχείων πωλήσεων για τα Έντυπα, ακροαματικότητας για τα Ραδιόφωνα, τηλεθέασης για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς και επισκέψεις στα Ηλεκτρονικά Μέσα.

Το onlycy έχει σαφή θέση προς τούτο, και δεν διστάζει να τοποθετείται υπέρ της επίσημης συνολικής και καθολικής δημοσιοποίησης των στοιχείων αυτών, μέσω μιας Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία θα πρέπει να θεσπιστεί.
Παναγιώτης Τσαγγάρης

(Δημοσιεύτηκε στο onlycy.com 01/5/2014)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s