Ο Τάσσος ήταν μασκαράς;

Ο Νικόλας τι λέει; Ο πατέρας του ήταν τόσο δειλός που κρυβόταν πίσω από το «σωστό περιεχόμενο» και δεν μας το έλεγε «ευθέως και ευθαρσώς», όπως υποστηρίζει ο κ. Λιλλήκας;

Ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος ένας δειλός πολιτικός, ο οποίος κρυβόταν πίσω από το
Ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος ένας δειλός πολιτικός, ο οποίος κρυβόταν πίσω από το “σωστό περιεχόμενο” για να προσπεράσει τη Διζωνική, όπως ισχυρίζεται ο Γιώργος Λιλλήκας;

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ

«Ο Τάσσος Παπαδόπουλος προσπαθούσε να ξεπεράσει τη διζωνική με τις αναφορές του για το σωστό περιεχόμενο. Είναι κοινό μυστικό αυτό που λέω. Η διαφορά μαζί μου είναι ότι εγώ το διατυπώνω ευθέως και ευθαρσώς».

Το διαβάσατε; Ξαναδιαβάστε το.

«Ο Τάσσος Παπαδόπουλος προσπαθούσε να ξεπεράσει τη διζωνική με τις αναφορές του για το σωστό περιεχόμενο. Είναι κοινό μυστικό αυτό που λέω. Η διαφορά μαζί μου είναι ότι εγώ το διατυπώνω ευθέως και ευθαρσώς».

Ωραία. Αυτά δήλωσε ο Γιώργος Λιλλήκας σε συνέντευξη που μου παραχώρησε για την «Κ» και δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Προσωπικά εκπλάγηκα. Διερωτήθηκα αν την πιο πάνω φράση την είπε ο κ. Λιλλήκας εσκεμμένα ή αν του ξέφυγε. Διότι δεν είναι λογικό ούτε και πολιτικά ορθό, την ώρα που επικαλείσαι τον Τάσσο Παπαδόπουλο και μάλιστα ότι εσύ είσαι ο συνεχιστής της πολιτικής του, να δηλώνεις ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος λίγο πολύ μας δούλευε όλους τότε ψιλό γαζί. Διότι περί αυτού πρόκειται.

Τι σημαίνει η συγκεκριμένη φράση του κ. Λιλλήκα για τον Τάσσο Παπαδόπουλο; Προσέξτε τι λέει: «Προσπαθούσε να ξεπεράσει τη διζωνική με τις αναφορές για το σωστό περιεχόμενο».

Ερώτημα: Και γιατί τότε ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν έλεγε ότι στόχος του ήταν η Δικοινοτική Ομοσπονδία χωρίς να αναφέρεται στη Διζωνική;

Ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος δειλός;

Ήταν ένας μασκαράς πολιτικάντης που μας δούλευε όλους;

Ή μήπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος αντιλαμβανόταν τις ολέθριες συνέπειες εάν μετακινείτο από τη συμφωνημένη βάση λύσης ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ Δικοινοτικής Ομοσπονδίας;

Από συνέντευξη του κ. Λιλλήκα που παραχώρησε στον Παναγιώτη Τσαγγάρη για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ και δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2012.
Από συνέντευξη του κ. Λιλλήκα που παραχώρησε στον Παναγιώτη Τσαγγάρη για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ και δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Ας πάρουμε το τελευταίο. Ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν ήταν δειλός ούτε και μασκαράς αλλά είχε πολιτική επίγνωση και αναγνώριζε πως αν έφευγε από τη ΔΙΖΩΝΙΚΗ οι συνέπειες για τον τόπο θα ήταν καταστροφικές.

Ωραία. Αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ο Γιώργος Λιλλήκας;

Αν ο Τάσσος το αντιλαμβανόταν αυτό, τότε ένας άξιος συνεχιστής της πολιτικής του, δεν οφείλει να το αντιληφθεί και αυτός; Διαφορετικά σημαίνει πως ούτε συνεχιστής της πολιτικής του Τάσσου είναι, ούτε και άξιος να τον επικαλείται.

Ωστόσο ο κ. Λιλλήκας προχωρά και ένα βήμα παρακάτω. Και μας λύνει την απορία μας. «Η διαφορά μαζί μου είναι ότι εγώ το διατυπώνω ευθέως και ευθαρσώς», σημείωσε.

Το «ευθαρσώς» είναι βεβαίως επίρρημα του «ευθαρσής». Και ευθαρσής είναι κάποιος «γεμάτος θάρρος, θαρραλέος», σύμφωνα με το Λεξικό Μπαμπινιώτη. Και σύμφωνα με το ίδιο λεξικό, συνώνυμες λέξεις είναι: «τολμηρός, θαρρετός». Αντίθετες λέξεις, υποστηρίζει το λεξικό, είναι οι: «δειλός, άτολμος, άνανδρος».

Το «ευθέως» σημαίνει «κατευθείαν, ολόισια». Επίσης: «με κατηγορηματικό τρόπο, με ειλικρίνεια, χωρίς περιστροφές».

Δηλαδή ο κ. Λιλλήκας δήλωσε: Η διαφορά του Τάσσου με μένα «είναι ότι εγώ το διατυπώνω με ειλικρίνεια, χωρίς περιστροφές και θαρραλέα, τολμηρά».

Στη δική μου αντίληψη αυτά θα τα έλεγε ένας πολέμιος του Τάσσου Παπαδόπουλου και όχι ένας ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ως συνεχιστή της πολιτικής του.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος όμως τι λέει επ’ αυτού;

Το «Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος», τι υποστηρίζει;

Θεωρώ ότι οι πολίτες πρέπει επιτέλους να γνωρίζουν την αλήθεια.

Έχει δίκαιο ο κ. Λιλλήκας ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος απέκρυβε τις πραγματικές προθέσεις του να τουμπάρει τη «Διζωνική Ομοσπονδία» μέσα από τη φράση «με το σωστό περιεχόμενο»;

Και αν ναι, γιατί το «Κέντρο» συνεχίζει μέχρι και σήμερα να υποστηρίζει ότι ο στόχος του Τάσσου Παπαδόπουλου ήταν «η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με το σωστό περιεχόμενο»;

Το «Κέντρο» λογικά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, ούτε και θα προκαλούσε περιπλοκές στις συνομιλίες, εάν μας ενημερώσει για το ποια είναι τελικά η αλήθεια.

Ήταν ο Τάσσος ένας δειλός πολιτικός σε αντίθεση με τον Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος τολμά και μας λέει αλήθειες;

Εάν ναι. Τότε μπράβο στο Γιώργο Λιλλήκα.

(Δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ στις 27.01.13)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s